måndag 1 december 2008

Handelshomos ♥ Investment banks.


Finansbranschen är inte precis känd för att vara en alltför homo- och kvinnotät sektor. Men det görs efforts för att skapa en mer diversifierad personalkår. Storbanken MorganStanley har t.ex. en särskild Head of Diversity, nätverket GLEAMS (Gay and Lesbian Employees at Morgan Stanley) och särskild karriärsstöttning för icke-heteros. Även Citibank och Goldman Sachs har homonätverk.

För mindre än en månad sedan gick Inside & Out av stapeln. Inside & Out är ett networking event för hbt-studenter där man får en insikt i hur investmentbankssfären fungerar. Jag fick en inbjudan, men var i London på företagsbesök veckan innan så det blev inget av med det i år. Bakom eventet står de nio, vågar jag säga, viktigaste bankerna. Det är stort.

Det är väl som man säger - Wall Street är bara ett tufft ställe att arbeta på när man förlorar pengar, annars är det som vilken annan gata som helst: det gäller att prestera, oavsett vem du är. Och nu verkar det till och med vara hippt att vara bög och karriärshora runt i Canary Wharf, La Défense och Wall Street. Handelshomos ger tummen upp för investmentbankerna. Det kan behövas i tider som dessa...

Bloggtips: http://gaybanker.blogspot.com/

1 kommentar: