torsdag 5 februari 2009

Nedläggningar x 3.

Det var månget krav på nedläggningar i dagens Dagens Nyheter.

Håkan Boström fattade ledarpennan och under rubriken "Lägg ned ungdomsförbunden" inledde han med att sammanfatta fyra negativa sidor med ungdomsförbund, som nog de flesta som spelat spelet känner sig vid: "Maktfullkomlighet, intriger, likriktning och cynism". Så sant som det är skrivet. Däremot är en nedläggning kanske inte den ultimata lösningen. Inte just nu. Ungdomsförbunden borde istället genomgå en metamorfos och pröva vingarna på egen hand (den juridiska motsvarigheten är nog självreglering, typ: bakvänd), släppa beroendet, vurmandet för moderpartiets marvelösa möjligheter och vässa de idealistiska huggtänderna.

På debattsidan presenterar regeringens utredare Gerhard Larsson sitt försök till revolution inom myndighetssfären. Jag blev gladare av rubriken "Lägg ner Livsmedelsverket" än innehållet. Vem behöver Livsmedelsverket egentligen? Deras rekommenderat dagligt intag-index har ju inte ens nått den superhälsosamma algblandningen MightyGreens innehållsdeklaration och principen ineffektivitet skall effektiviseras bort bör vara en norm. Även på statlig nivå.

Slutligen ryktades det om en nedläggning av centerns kärnkraftsfientliga linje. Nu kan vi tala om en forna fientlig linje. För drygt en timme sedan inleddes presskonferensen där glädjebeskedet att kärnkraften inte längre skall fasas ut, att marknadskrafterna får stärkt inflytande och att vi kommer att få åtnjuta en satsning på förnyelsebar energi lämnades. Nu kan vi pusta ut, tända lamporna och våga tro på elektricitet även efter år 2030.

1 kommentar:

  1. Gå in på Youtube, sök på rödgröna är kreativa, Alliansen levererar. Svart på vitt!

    SvaraRadera