onsdag 8 april 2009

Myrdalsällskapet vill ha det blodigt




Många av oss trodde nog att kommunismen i Sverige var död. Lars Ohly titulerar sig inte längre kommunist och på regeringsnivå diskuteras det hur svenska skolelever skall undervisas i kommunismens brott mot mänskligheten.

Men vad vi än trodde, så trodde vi fel. Jan Myrdalsällskapet har instiftat Lenin-priset som skall gå till en olydig samhällsdebattör som på något sätt har utmärkt sig. Senast knep anarkisten och religionshistorikern Mattias Gardell åt sig priset som han utan vidare eftertanke tackade för och tog emot. Eller ptjaa, han konstaterade blott att han inte är leninist.

Det verkar vara chict att hysa förkärlek och uttrycka beundran till förtryckande massmördare som sedan länge är döda. Chict skall det tydligen också vara att digga Jan Myrdal, som tillsammans med bl.a. KD och SD varit aktiv motståndare till homoäktenskapet. Jag tycker mig se en röd (sic!) tråd: tillbaka till ocivilisationen!

5 kommentarer:

  1. Menar du alltså att det är ocivilicerat att värna om den kristna livssyn många lever efter idag och har gjort i tusentals år?

    Varför är det fel att värna om bibelns skrift i homoäktenskapsfrågan? Räcker det inte med partnerskap? Ibland måste även minioritetsgrupper finna sig i att acceptera att inte dom alltid kan få sin vilja igenom genom att skrika: Vi blir kränkta så nu ska vi köra över allt och alla..

    SvaraRadera
  2. Partnerskap för alla oavsett sexuell läggning är det bästa alternativet. Men om det skall benämnas äktenskap i lagen så skall alla omfattas av det begreppet.

    Bibeln är en uråldrig text som kränker människovärdet på flera punkter. De som så önskar, skall få tro på det som står där, men vår sekulariserade stat bör inte gör det. Ganske enkelt.

    SvaraRadera
  3. Mig vetligt så står ju kyrkan utanför staten, vad har då staten för rätt att kräva att kyrkan ska viga samkönade?

    SvaraRadera
  4. Eller så vänder man på resonemanget - vad har kyrkan för rätt att kräva vigselrätt överhuvudtaget ? Ställ dig den frågan först.

    SvaraRadera
  5. Okunskap som vanligt. Kyrkan kräver inte vigselrätt. Staten harhistoriskt överlämnat vigselrätt till kyrkorna - som en bekväm åtgärd. Flertalet kyrkor i sverige - de s.k. frikyrkorna, katolska kyrkan, de flesta biskoparna i svenska kyrkan, m.fl - är för att kykan inte skall ha vigselrätt. (Som det är i Frankrike och på många andra håll) Då kan vigsel i kyrkan bli det det är - en gudstjänst där man ber om Guds välsignelse över de som ingår äktenskap.
    Om vigselrätten blir kvar - vilket utredningen föreslog och politikerna beslöt mot flera kyrkors syn - så har jag personligen som pastor i Svenska Missionskyrkan inget alls emot att viga samkönade par.

    SvaraRadera