måndag 19 januari 2009

Shoppa på Myrorna - Stöd abortmotstånd och homoförakt!

Second hand-shopping och välgörenhetsarbete lyfts ofta fram som två sätt att visa solidaritet med behövande. Det påståendet kan jag köpa. Utan problem. Men jag kan inte hålla med om att en organisation som skriver följande om homosexualitet, abort, äktenskap och familjen arbetar för riktig solidaritet:

"Frälsningsarmén anser att homosexuella handlingar strider mot Guds avsikt med människan, liksom partnerskap eller äktenskap mellan homosexuella ... Frälsningsarmén anser att livet börjar vid befruktningen och inte får kränkas. Detta gäller även när samhällets syn på människovärdet förändras ... Frälsningsarmén bejakar Bibelns norm för äktenskapet: ett frivilligt, livslångt förbund i kärlek mellan en man och en kvinna, bekräftat i en av samhället godkänd ceremoni. Den utesluter alla andra sexuella samlevnadsformer ... Frälsningsarmén betraktar familjen grundad på äktenskapet som det sammanhang Gud givit för att ge skydd, fostran, stöd och utveckling åt varje människa. Familjen är grundstenen i ett stabilt samhällsbygge och kan inte ersättas av andra samlevnadsformer" (källa: Frälsningarmén).
Varje donerad krona som går till Frälsningsarméns arbete internationellt går alltså till att sprida kvinnoförtryck i form av abortmotstånd, till att spä på den i världen utbredda homofobin genom en knökkonservativ syn på icke-heterosexualitet och till att blunda för den ökade HIV-spridningen i Afrika med hänvisning till att någon för länge sedan skrev ned i berättelsen "Bibeln" att återhållsamhet är det enda rätta. Välgörenhetsarbete bör ske utan moralistiska inslag, särskilt som vi lever i 2009 och inte 1009.

Ps. Om du vet med dig att du har råkat lägga i en krona eller två i Frälsningsarméns bössor, kan du göra som Frank i danske humorseriern Klovn: pilla ut kronan med en kniv. Sedan finns det massor av sunda organisationer som kan göra så mycket bättre saker för de pengarna, t.ex. Amnesty International, Läkare utan gränser och AIDS-fonden.

1 kommentar:

  1. Det är nog inte många som känner till det att det är så! Många hjälper nog Frälsningsarmén och Myrorna utan att ha en susning om vad dem står för.
    Kram

    SvaraRadera