onsdag 3 juni 2009

Rösta Pirat - stöd manschauvinismen




Supersvennen Rickard Falkvinge, f.d. Dick Greger Augustsson, var förra veckan med i ett porträtt i Aftonbladet. Jag hade redan en negativ bild av Piratpartiet, framförallt för mansdominansen i toppen och världsfrånvända enfrågeinriktningen, och efter att ha läst artikeln späddes min skepsis bara på. På fullaste allvar tänker PP bara driva en enda fråga - integriteten - och sedan rösta likadant som det parti som stödjer de mest.

Det finns ingen ideologi, ingen vision ingen tanke om hur samhället skall se ut utanför deras svettiga LAN-lokaler. Men om man får gissa så är det här med mänskliga rättigheter ganska oviktigt. Förutom fri fildelning såklart! Bögar som hängs, kvinnor som vägras abort och kurder som trackasseras är oviktigt så länge det inte går att programmera. Och läkemedel avskaffar de samtidigt som de avskaffar patentlagstiftningen helt och hållet.

Om Piratpartiet mot all förmodan tar över världen med klotteråsikterna på den där sunkiga McDonaldsservetten som tydligen utgör deras urkund, så kan vi vänta oss att Förstepiraterna Engström och Falkvinge låter förvandla den senares insvettade till ett datanördsharem där kvinnorna värmer Billys och ser till så att gubbarnas kondomer blir använda.

...för er som inte vill rösta in ett gäng datanördar som försöker digitalisera bort marknadsekonomin och framstegen inom MR-området så finns det kandidater som bryr sig integriteten i andra partier också. För den rödgröne finns alltid personer som Zaida Catalan (mp), Anna Hedh (s) och Carl Schlyter (mp) - och för den blå bland annat MaeLiz Orrégo Rodriguez (fp), Annika Beijbom (fp) och Marie Wickberg (c). Det är bara att välja. Undvik pirater på söndag bara.

2 kommentarer:

  1. Varför undvika det bästa som hänt Sverige på de sista 1000 åren. Dags att vakna och se att det digitala samhället är här för att stanna!

    SvaraRadera