onsdag 17 juni 2009

Baltstaternas tragik och tragedi

För några år sedan var baltstaterna en förebild inom en rad olika områden, såsom skattepolitik, ekonomisk utveckling och demokratiuppbyggnad efter Sovjets fall.

Idag är de tre länderna ett vittne om tragedi och tragik.

Tragedin handlar kort och gott om finanskrisens följder med allt vad det innebär i termer av arbetslöshet på snart 20%, BNP-ras på 10% och tal om devalveringar.

Tragiken, däremot, avser hur vidrigt homofolket behandlas. Tidigare i år lyckades man till slut driva igenom tillstånd för att anordna Baltic Pride i Riga med starkt stöd från svenska politiker från framförallt FP, V och MP, men det var inte helt utan problem och smutskastning. Och igår beslutade den litauiska riksdagen att förbjuda information om homosexualitet i skolorna för att ”skydda barnen” och värna ”den traditionella familjemodellen”. En litauisk Human Rights-aktivist framför att det kan bli svårt om inte omöjligt för lärare att gripa in om en homosexuell elev blir mobbad.

5 kommentarer:

  1. Tänk då hur framtiden ser ut för oss homosexuella i Europa: Massiv muslimsk invandring och demografisk tillväxt...

    SvaraRadera
  2. Jag må säga att doublecorona är rätt tjatig. Du kan väl åtminstone säga ngt nytt på oloka ställen. Inte bara klippa o klistra, latmask! :-D

    SvaraRadera
  3. Önskar att vi flydde till Litauen från Marocko istället för Svenska böglandet.

    Ni borde se det nyttiga i Litauens nya lag. Varför ska dem med sjukdom få sprida lögner o falsk statistik om deras sjukdom? Man måste minska detta, för de sprider sin sjukdom, inklusive könssjukdomar.

    Hoppas Sverigedemokraterna får mer makt i Sverige så att sådant trams läggs ner i Sverige. Och vi kan som i arabiska länder ge dessa offren terapi mot homosexualitet, det finns!

    SvaraRadera
  4. Doublecorona..

    Snacka inte hela tiden skit om muslimer, i alla jävla bloggar.

    Ni rassister gillar ju inte bögar heller. Och ja Jag är Stolt över att Islam säger att bögar ska straffas. Och att vi inser att homosexualitet är en sjukdom. Men ni rassister tycker samma sak. Du är en rasse som spelar bög för att sprida hat mot muslimer.

    Dessutom är det religionsfrihet i Sverige. Och vi muslimer får därför följa Islam även om den är mot homosexuella. Det är frihet!

    SvaraRadera
  5. De här kommentarer var på en sådan nivå att jag inte tänker kommentera dem direkt. Homosexualitet är inte ansedd som sjukdom av WHO sedan 1989 och av svenska Socialstyrelsen sed1n 1979. Om ni fortfarande är av den uppfattningen kanske det är lika bra att ni bosätter er i ett homosexunderutvecklat land. Det finns ett par att välja på.

    Puss på er!
    Douglas

    SvaraRadera