tisdag 10 mars 2009

Shalom, Israel

Mellanösterns enda demokrati fortsätter att vara det enda landet i regionen som respekterar mänskliga rättigheter även för kvinnor och homosexuella, vilket nu senast tagit sig uttryck i det här ställningstagandet.

Nu är bara frågan hur många århundraden det kommer dröja innan grannländerna följer färg, eller åtminstonde slutar att urskiljningslöst förtrycka och avrätta oskyldiga människor.

4 kommentarer:

  1. När palestinier tvingas gå genom avloppstunnlar för att ta sig till sina arbeten så tycker jag det luktar förtryck. Snart kanske vi borde tvinga alla palestiner att gå omkring med en halvmåne på bröstet - does it ring a bell?

    Jag tycker det är förvånande att ett "bra" land i er mening är det som bara kämpar för Gay Rights. Förvisso är ni homosexuella, men att ta hänsyn till fler aspekter av samhället kanske borde vara att föredra även hos er?

    SvaraRadera
  2. Referens (irrelevant sådan dessutom) till Nazi-Tyskland, OJ så nyskapande...

    SvaraRadera
  3. Äcklande med homosexuella som bara bryr sig om sina egna frågor och fullständigt skiter i alla andra aspekter som ingår i begreppet "mänskliga rättigheter".

    SvaraRadera
  4. Det är knappast så att vi enbart bryr oss om gay rights, dock är ett likabehandlande av homosexuella och kvinnor (ja, vi även ständigt upp den dimensionen - se posten ni båda kommenterat på ovan exempelvis) oftast intimt sammankopplat med demokrati och följdaktligen en större respekt för mänskliga rättigheter.

    SvaraRadera