måndag 23 mars 2009

Gulf Air, någon?

Efter att ha läst Gulf Airs kravlista som de tvingar på sina anställda så förstår jag inte hur någon någonsin skulle kunna arbeta där frivilligt. Eller ptjaa, den där någon jag söker är åtminstone över 158 cm lång, har ej barn eller partner och heller inga synliga ärr eller märken på kroppen.

Men så har ju bolaget också säte i Bahrain, ett land där kungen bestämmer allt, inklusive premiärminister och den övre kammarens ledamöter vilket blott ger stämpeln "delvis fri" i Freedom Houses undersökning. Hur det står till med Gay Rights? I det av kungen valda parlamentet så finns det en grupp ledamöter som mycket aktivt driver kampen för att utplåna homosexualitet på alla sätt, även utländska bögar som redan bor i landet.

Fresh. Very fresh.

3 kommentarer:

  1. Detta hat mot Mellanöstern förvånar mig. Varför existerar det i allmänhet denna vilja att "förändra världen". Om ni inte sympatiserar med dessa länders politik, normer eller statsskick så gör ni det enkelt för er genom att kategoriskt välja bort dem som semester- och investeringsalternativ, eller? Ni bor ju i Sverige, ingen har tvingat er till exempelvis Bahrain.

    Innan man börjar demonstrera för Gay Rights i länder som Bahrain, Förenade Arabemiraten eller Malaysia kanske omvärlden borde trycka på för att skapa någon form av demokrati och sträva efter en lagstiftning som inte tvingar saudiska kvinnor att resa med en man. I min välrd känns det som en viktigare prioritering.

    Jag förstår att ni är emot Gulf Airs policy eftersom den strider mot era personliga uppfattningar, men om Gulf Air har säte i Bahrain och denna policy håller sig inom lagarna som gäller i Bahrain, så är det väl enklast för er att välja ett annat flygbolag?

    Och nej, jag är inte homofob, förstår bara inte ert kategoriska hat mot i princip samtliga länder i Mellanöstern.

    SvaraRadera
  2. Bäste anonym!

    Det är inte ett kategoriskt hat mot Mellanöstern vi uttrycker, utan snarare så ifrågasätter vi den politik som drivs där. Ingen av oss anser att det är okej att företag investerar där utan att ha någon som helst koll på hur det ser ut bakom den av positiva nominella siffror klädda ytan. Det är därför vi reagerar på scenarion vi observerar där människor lever i ofrihet under en förtryckande kulturell och politisk norm.

    I Sverige hade vi aldrig accepterat dödsstraff på homosexuella, varför skall vi då acceptera att västerländska företag investerar i företag i länder som gör det? Visst skall inte företagen bestraffas, men de måste ställa tydligare krav.

    Och att det skulle vara kategoriskt hat mot Mellanöstern stämmer inte - vi kritiserar även Påven och den katolska kyrkan väldigt sakligt och tydligt.

    Tack för din kommentar, hoppas att svaret förtydligade oklarheterna.

    SvaraRadera
  3. Tack, det gjorde det! =)

    SvaraRadera