torsdag 27 november 2008

Anti-gaybojkott mot IKEA.



Polska katoliker är inte precis kända för att vara några hängivna faghags. Nu i dagarna har en aggressiv fundamentalistisk webportal som delar namn med den talanglöse svenska rapartisten Fronda tillsammans med en rad andra religiösa grupper uppmanat till bojkott av IKEA. Anledningen är att IKEA i sin senaste katalog har inkluderat bilder på homopar, vilket Frondas chefredaktör Grzegorz Góny vänder sig emot med argumentet att de gör promotion för en viss livsstil som inte förtjänar offentlig publicitet.

IKEA:s PR-avdelning tänker dock inte ge vika för några simpla korstågsfarares galna hittepån, utan håller fast vid ståndpunkten att de säljer möbler, köttbullar och världens kanske mest sålda värmeljus till alla människor oavsett hudfärg, ålder och sexuell läggning vilket också skall avspeglas i den yttre kommunikationen.

Summa summarum kan vi alltså låta portalen Fronda dela loserstämpel med sin namne rapartisten och skriva in flera homoerotiska sovrumsbilder med Jake Gyllenhaal i vårens IKEA-katalog på önskelistan till tomten.

Videon ovan är en reklamfilm som IKEA tidigare använt. Det är alltså inget nytt att IKEA insett det här med rosa pengar och bögars köpkraft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar