torsdag 7 maj 2009

Inför prostitutionslegitimation nu!

Debatten om sexköpslagen har trappat upp ordentligt de senaste dagarna, om än blott bland de borgerliga partierna. Igår debatterades det i P1, P3, TV4; i morse ånyo på TV4 samt i allehanda tryckt och nätbaserad media. Frågan är bara var det hela tar hän. Som det ser ut nu så kommer Folkpartiet och Centerpartiet att lida av en smärtsam invärtes död, om inte parterna kan enas om en kompromiss.

Jag tänkte därför bidra med en långt mer innovativ och uppbackad syntes som båda sidor, särskilt inom fp, kanske kan ta del av: prostitutionslegitimationen. Vi auktoriserar idag advokater och revisorer och Folkpartiet vurmar stundom för att även införa en lärarlegitimation. Så modellen är inte så nydanande i sig, bara tillämpningsområdet.

Hur skall det då gå till? Förslagsvis bör den lokala socialtjänsten hållas som ansvariga för att utfärda legitimationen och kvartalsvis ompröva den. Utfärdandet bör gå till på så sätt att den ansökande testas psykiskt och fysiskt för att således kunna utröna om personen bär på några smittor, har utsats för skador eller mår mentalt dåligt av sexsäljandet. På så sätt skapas en kontakt med socialtjänsten, som inte uppnås vare sig med eller utan den nuvarande lagen, ett utvidgat skydd och slutligen även ett understrykande av den gamla käpphästen "bådas lust, bådas ansvar".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar